Intervju Goran Dizdar za profitiraj.hr

Matičnom mliječi izliječio suprugu i pokrenuo biznis

Nevjerojatna je priča obitelji Dizdar o pokretanju posla. I dok neki posao pronalaze preko prijateljstva, poznanstva ili nakon dugotrajnog učenja ili edukacije, velika nedaća i borba za život navela je Dizdare na pokretanje obiteljskog posla matičnom liječi.

“Doslovno preko noći odlučili smo pokrenuti posao s matičnom mliječi”, započeo je priču Goran Dizdar koji sa suprugom Tanjom i kćerkom Sašom vodi tvrtku T.G.S d.o.o. koja je uvoznik i generalni distributer matične mliječi u prahu za Republiku Hrvatsku ali i Europu.

Sve je započelo prije nekih osam godina kada je Tanja završila na operacijskom stolu. Uslijedio je oporavak, liječnici nisu bili optimistični, a ni lijekovi nisu davali željene rezultate. Tada je Goranu preko poslovnih prijatelja u Kini preporučena matična mliječ, pa kako nije imao što izgubiti


“Nevjerojatan je bio učinak matične mliječi na zdravlje supruge. Liječnici su predviđali spor oporavak, a prognoza hodanja bez pomoći svedena je na minimum. Nakon nekoliko mjeseci supruga je sama došla na liječničku kontrolu, a liječnik je ostao potpuno iznenađen”.

Uslijedila su ispitivanja što je Tanja koristila od medikamenata a odgovor – matičnu mliječ – odbijali su prihvatiti no, na kraju su popustili. Uvjerivši se u blagotvornost matične mliječi, prvi “klijenti” obitelji Dizdar bili su upravo liječnici.

“Potražnja je bila takva da jednostavno nismo mogli pokloniti toliko matične mliječi kolika je bila potražnja, posebno kad smo počeli dobivati zamolbe i od prijatelja. I tako smo se odlučili na pokretanje biznisa”, prisjeća se Goran.

Bez obzira na veliku potražnju, ulazak u posao nije bio nimalo lagan. Nepovjerenje banaka prema poslu s matičnom mliječi, (loše) poslovno okruženje, (nelojalna) konkurencija… ništa od toga nije išlo na ruku Dizdarima. No, želja da se drugima pomogne na vlastitom iskustvu bila je jača od svih prepreka na koje su nailazili. Unatoč svemu, uspostavljen je kontakt s proizvođačem u Kini posao je krenuo, a od 2011. sve ide preko kineske farmaceutske tvrtke Meheco.

“Imamo sve relevantne certifikate za posao, a distribuciju radimo preko ljekarni i vlastitog weba. To su nam za sada najisplativiji kanali prodaje. Sada radimo na edukaciji korisnika, nažalost mnogo ljudi još ne zna blagotvornu moć čiste liofilizirane matične mliječi u prahu”, kaže Goran koji dodaje da je “tajna” matične mliječi u prahu u posebnoj nezasićenoj vrsti masne kiseline 10-HDA koja u prirodi postoji samo u matičnoj mliječi, a sadrži elemente za rast, razvoj i normalno funkcioniranje organizma.

Dovoljno je napomenuti da matična mliječ u prahu pomaže pri iscrpljenosti, premoru, tjeskobi, uznemirenosti, ali i nesanice, anoreksije, artritisa, arterioskleroze, bubrežnih bolesti. Odlično djeluje na smanjivanje razine masnoće u krvi, preporuča se kao nadopuna terapije u liječenju kardiovaskularne bolesti, podiže razinu imuniteta te je odlična protiv gripe, a pomaže i oboljelima od tumora da lakše izdrže kemoterapiju. Možda je nabolje reći, dobra je za svakodnevnu uporabu, a tamo gdje neće pomoći, sigurno neće odmoći.

“U direktnoj prodaji (putem weba i telefona) uvijek želimo saznati za što bi korisnik koristio matičnu mliječ, tada možemo ukazati na način primjene i kroz koji period se mogu očekivati rezultati. Svakako inzistiramo i na povratnoj informaciji. Jer, nije nam cilj tek prodati proizvod, znamo da se s ovim biznisom nećemo obogatiti. Zaista želimo pomoći ljudima na putu izlječenja ili ublažavanja bolesti”.

Uporaba matične mliječi je jednostavna, sadržaj vrečice stavi se ispod jezika gdje se otopi i na taj način ulazi direktno u krv putem žlijezde slinovnica. Dobro je što ju mogu koristiti djeca i bebe, njima se, pak, matična mliječ umiješa u hranu. Može se koristiti umiješana u kreme za potrebe poboljšanja zdravlja kože.

Nakon toliko godina rada s matičnom mliječi u prahu Goran razmišlja i o otvaranju radnih mjesta i zapošljavanju.

“Ulazak u Europsku uniju otvara nove mogućnosti. Imamo u planu širenje na susjedne zemlje. Tako do kraja godine namjeravamo zaposliti još dvoje ljudi”.

Izvor: Profitiraj.hr
Link: Intervju Goran Dizdar

Komentari su zatvoreni.